Välkommen till webbplatsen E-legitimation på DIGG - Myndigheten för digital förvaltning

Logotyp Myndigheten för digital förvaltning
Sök på E-legitimationsnämnden
 • Hem
 • / Nyheter

Nyheter

 • 8
  apr
  ​Hundratals bidrag i kampen mot Corona genom Hack the Crisis 08 april 2020, 15:54 På rekordtid organiserades och genomfördes Hack the Crisis i helgen den 3-6 april - ett hackaton online i kampen mot Corona. Över 7 000 deltagare med över 500 bidrag var med och tävlade under 48 intensiva timmar. I måndags kväll den 6 april utsågs de sex vinnarna inom områdena rädda liv, rädda samhället och rädda näringslivet. Nu går DIGG vidare och matchar vinnarna med myndigheternas behov.
 • 26
  mar
  Var med i den digitala kampen mot Coronakrisen 26 mars 2020, 14:36 Vi står inför den största krisen i modern tid. Sverige rankas som ett av världens mest innovativa länder – nu är det upp till bevis. I dag har regeringen gett DIGG uppdraget som projektledare i Hack for Sweden. Initialt fokus ligger på de samhällsutmaningar vi står inför med rådande kris. Den 3-6 april anordnas Hack the Crisis Sweden, ett digitalt hackathon som genomförs online.
 • 21
  feb
  Säkra e-legitimationer nyckeln till framgångsrik digitalisering i Sverige och Europa 21 februari 2020, 11:05 EU-kommissionen presenterade i veckan sina nya mål för en digital omställning i Europa. EU:s datastrategi och politiska alternativ kring artificiell intelligens (AI), är de första stegen mot dessa mål. En översyn av eIDAS-förordningen föreslås bland flera initiativ för att utveckla och stärka cybersäkerheten. DIGG är Sveriges eIDAS-myndighet och ansvarar för Sveriges anslutning och eIDAS-nod.
 • 6
  feb
  Innovationstävling ska ge flexibla transporter 06 februari 2020, 16:24 Nu lanseras en innovationstävling med målet att förbättra tillgängligheten till pakettjänster, sänka transportkostnader, skapa nya leveransalternativ och ett ombudsnät som är mer anpassat för mottagaren
 • 3
  feb
  DIGG övertar ramverket för digital samverkan 03 februari 2020, 13:36 Nu övertar DIGG – Myndigheten för digital förvaltning ansvaret för det svenska ramverket för digital samverkan. Samtidigt lanseras en uppdaterad version av ramverket.