Välkommen till webbplatsen E-legitimation på DIGG - Myndigheten för digital förvaltning

Logotyp Myndigheten för digital förvaltning
Sök på E-legitimationsnämnden
 • Hem
 • / Nyheter

Nyheter

 • 16
  maj
  DIGG tar policybeslut kring öppen källkod 16 maj 2019, 07:00 DIGG – Myndigheten för digital förvaltning vill stödja och samordna digitaliseringen av det offentliga. Som ett led i den strävan har nu ett policybeslut antagits om att programvara som utvecklas och eller anskaffas för myndighetens verksamhet i första hand ska publiceras som öppen källkod.
 • 10
  maj
  Ny OECD-studie ger flera förslag kring Sveriges digitalisering 10 maj 2019, 15:46 OECD har den 10 maj 2019 överlämnat sin studie Digital Government Review till energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S). I rapporten som beställts av regeringen föreslås bland annat ett inrättande av en Chief Transformation Officer samt att DIGG och Vinnova driver på digitaliseringen i samverkan med de stora datatunga myndigheterna.
 • 7
  mar
  Ygeman och Reinfeldt klara för årets konferens e-legitimationsdagarna 4-5 april 07 mars 2019, 08:06 Om knappt en månad, den 4-5 april 2019 anordnas e-legitimationsdagarna. Programmet är nu klart och fler ledande politiker, talespersoner och experter möter upp på årets stora konferens om e-legitimation, e-underskrift och ID-säkerhet. Programvärdar är DIGG - Myndigheten för digital förvaltning tillsammans med Regeringskansliet.
 • 7
  feb
  Nordiskt-baltiskt möte kring digitalisering hos DIGG 07 februari 2019, 08:40 Under torsdagen har DIGG:s generaldirektör, Anna Eriksson, bjudit in nordiska och baltiska kollegor för att diskutera digitalisering. De möts inom ramen för det Nordiska ministerrådet för att samtala kring gemensamma utmaningar och byta erfarenheter från de olika länderna.
 • 11
  jan
  Estland först ut när svenska e-tjänster nu tillåter inloggning med utländska e-legitimationer 11 januari 2019, 14:43 Den 29 september 2018 trädde EU-förordning eIDAS i kraft. Från det datumet ska alla offentliga e-tjänster som kräver e-legitimation tillåta utländska e-legitimationer. Nu har Estland som första EU-land en e-legitimation som som kan användas i svenska offentliga e-tjänster.

Nyhetsbrev

Sociala medier